четвъртък, 16 септември 2010 г.

Най-големите бисери от първия ден на SeeMe!


Няма как! :)

Когато "предаваме" на живо цитати е пълно с бисери. За справка - чекни постовете от по-рано днес. А когато на сцената на най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа се качи Мишо Шамара, няма как да не окупира челните места за лафчетата на деня. И все пак, Шейн Шапиро има голям шанс да вземе наградата за Цитат на деня. Enjoy:

"Проблемите и ситуацията в музикалния бизнес в момента в България звучи точно като това, което е било в Канада през 1969 г."


Шейн Шапиро на първата дискусия, след като изслуша проблемите пред музикалния бизнес в България, които са си съвсем сериозни и реални - незачитане на авторските права, малко българска музика в радио- и ТВ-ефира, нулева подкрепа от страна а правителството. В заключение, Стивън Бъд доста мъдро и позитивно констатира: "Рано или късно нещата при вас ще се оправят. Проблемите, пред които сте изправени сега ги е имало и в други страни преди десетилетия"... Едва ли има нужда от повече коментари....

"Няма бизнес ориентиран човек в България, който да не е селянин"

Кратко, точно и ясно Мишо Шамара а.к.а Биг Ша обясни проблемите пред музикалния бизнес в България и защо за някои той е музика, а за други бизнес.

"Записах с DMX, защото е от известно време по затворите и очевидно се нуждае от пари. Освен това е от най-големите в хип-хопа, хип-хопа и феновете имат нужда от него. Надявам се парчето да се продава добре в iTunes"

Отново от Мишо Шамара. Тук обаче имаме лека ситуация. Значи, Биг Ша иска да каже, че след като DMX очевидно се нуждае от пари значи му е "излезнал по-евтино". От друга страна Шамара разсъждава пазарно - значи DMX го няма от известно време на сцената, ама феновете му искат да слушат нови неща от него и респективно ново парче ще се продава добре :) Супер, ако не знаехме какво е кзал самият той малко по-рано за бизнес ориентираните хора в България :)

Още интересни случки от най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа очаквай утре - от 13:00 с темата за "авторските права", която се очаква да бъде и най-интересна!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: