четвъртък, 16 септември 2010 г.

SeeMe - ден първи, дискусия 3: Успешни международни музикални проекти




18:00 “Истински успешно” или “Truly Successful”. Петер Шмид ще говори за международния културен проект или как да развием успешен международен културен музикален проект. От българска страна ще се включат Мария Илиева, Биг Ша, Любо Киров и мн. др.

18:28 Колко сме точни :) След 30-минутна почивка започва третата дискисия за днес с Мишо Шамара, Мария Илиева, Питър Смит, Петър Салчев и Атанас Янкулов :)

18:35 Мария Илиева: "В световната музикална индустрия правилата са много ясни".

18:37 Мария Илиева: "Има интерес от страна на британски лейбъл да работи с Криста"!

18:39 Мария Илиева: "От бизнес гледна точка, всичко у нас свършва само като кажем, че сме втори в Света по пиратство! Трудно е да се пробие на чужд пазар, след като българските медии пускат под 1 % българска музика".

18:45 Любо Киров: "След работата с чужди изпълнители разбрах, че проблемът не е в българските певци, а в работата върху промоцията, продуцирането и след това"

18:48 Любо Киров: "Не е нормално MTV да пусне БГ парче, а БГ телевизия да каже - не ми харесва, няма да го въртя"

18:50 Любо Киров: "Тук всички певци са си и продуценти, а аз ще бъда и режисьор на следващия си видеоклип"

18:53: Мишо Шамара: "Няма бизнес ориентиран човек в България, който да не е селянин"

18:55 Мишо Шамара: "Като не искат да ме пускат тука, аз продавам в iTunes"

18:57: Мишо Шамара: "Записах с DMX, защото е от известно време по затворите и очевидно се нуждае от пари. Освен това е от най-големите в хип-хопа, хип-хопа и феновете имат нужда от него. Надявам се парчето да се продава добре в iTunes"

19:00 Петер Шмит: "Винаги има трудности, важно е хората да си помагат и да работят заедно"

19:05 Петер Шмит: "Когато правиш колаборация не трябва само да гледаш само собствената си изгода, а и това, което можеш да дадеш на другия изпълнител"

19:11 Петер Шмид: "Започваме да развиваме международни музикални колаборации, проекти и фестивали в Югоизтчна Европа"

19:14 Петер Шмид: "Трябва да се работи по създаването на общ европейски музикален пазар, на който всички да си помагаме и да работим заедно"

19:16 Барбара Тъкър: Когато имая талант и си убеден в него, трябва да си сигурен, че рано или късно нещата ще се получат"

19:17 Барбара Тъкър: Музиката е универсална, няма значение от коя страна си, важното е да вярваш в себе си и да преследвая мечтите си.

19:20 Барбара Тъкър: Участието на музикални фестивали е много добър начин за един изпълнител/група да пробие, но и да срещне бъдещи муз. приятели

19:30 Време е за клюки: Дидо от Дийп Зоун си говори пред залата с Барбара Тъкър! Дали да чакаме бъдещ българо-американски проект? :))))

19:38: Мишо Шамара: Мейджър компаниите движат всичко. Ще ни гледате по ютуб, докато не подпишем с големи музикални компании.

19:40 Мария Илиева: Ако искаме българската музика да се движи напред, трябва всеки да започне да си купува легална музика!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: