четвъртък, 16 септември 2010 г.

SeeMe - ден първи, дискусия 2 - Музика и околна среда

Поради леки технически причини не успяхме да пишеме за първата лекция, която беше страшно интересна! След малко започваме с втората - Музика и околна среда.

17:14 В момента гледаме филмче на WWF за успешни природозащитни кампании с активно участие на музиканти в Гърция" :)

17:33 Певицата Тони: "Ще продължавам да подарявам музиката си на I Can Too"

Дидо - Д2: "Ние помагаме на хората чрез музиката си и I Can Too и трябва всеки да знае, че също може да помага на други хора"

17:42 Стивън Бъд: "Преди време събрахме доста пари от благотворителни концерти на 21 от най-големите изпълнители, които направиха 21 концерта. Гиговете обаче бяха в малки зали - за 300 човека. Всеки, който искаше да присъства, трябваше да изпрати СМС за 2 паунда, а 300 късметлии на лотариен принцип получиха покани за тези специални лайвове"





Всичко за старта на деня обаче ще можеш да намериш по-късно тук!

Ето и най-интересното, нещо като "тийзър":

Шейн Шапиро: "Проблемите и ситуацията в музикалния бизнес в момента в България звучи точно като това, което е било в Канада през 1969 г."

Дан Попи: "Процентът на румънска музика в румънския ефир е около 60-70 %. Около 10 % от нашите парчета са на румънски език"

Атанас Янкулов: "Под 1 % е процентът на българска музика в Българския ефир"

Стивън Бъд: "България може да бъде следващата Исландия" ?!?

Марк Бери "В Канада има държавен "Канадски музикален фонд", който инвестира годишно по 27 млн. канадски долара в млади таланти от страната. Кариерата на имена като Браян Адамс, Селин Дион и Nickelback е стартирала именно чрез този фонд"


НОВИНАТА НА ДЕНЯ:

Мария Гергова: "Наскоро бе учредена неправителствената организация "Мюзик експорт България", чиято цел е да помогне на българската музикална индустрия да излезе извън рамките на страната. Всеки музикант, изпълнител или група, на когото идеята му допада, може да членува при нас".

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: