понеделник, 10 октомври 2011 г.

Последен панел на SeeMe 6 - майсторски клас по китара с Ерик Сардинас

Един от "гвоздеите" на SeeMe6 - мастър клас по китара с Ерик Сардинас остана за десерт на може би най-интересното до момента издание на музикалната конференция. Китаристът имаше проблеми с паспорта, което забави пътуването му от Испания, но в крайна сметка вече е тук и ще се опитаме да предадем "уменията му", доколкото това е възможно тук :)

10/10/2011
19:00

Ерик с "черното куче" (cc) United Partners
Ерик не се качи на сцената, дръпна си високо столче на средата на Sofia Live Club, остави коженото си яке на стойката за китарите, взе "Кафявото куче" (китарата му от 77-ма, другата бе по-нова и се казваше "Черното куче") и каза, че предпочита да разговаря с нас по този начин. Ето защо би било кощунство, ако предавахме на живо онлайн!
А той представи магията си по уникален начин - разказа за китарите си, за това как е имал по 250-300 концерта на година, в продължение на 10 години, преди да подпише звукозаписен договор, как Стив Вай му казал, че няма шанс да свири с него, а 6 месеца след това го поканил на турне... През цялото време говореше с китара в ръка, а всяка от историите му пък бе допълвана от парче. 

Бе изключително близко до всички в Sofia Live Club - не само физически, но и като отношение - след като отговори на няколко въпроса, реши сам да разпита един от близко стоящите до него музиканти (от група Amoric) за това къде свири, как вървят нещата с групата му и други подобни. Бе наистина впечатляващо. 

Разговорът му с Димитър Кърнев от Д2 пък прерасна в джемче между двамата китаристи и "черното" и "кафявото куче". Ерик остана впечатлен от уменията на Кърнев, особено имайки предвид, че българинът е левичар, а свиреше на неговата китара. 

След серия от думи и струни на тема животa, музиката, блусa (които за него са едно и също нещо), Ерик се здрависа и поговори с ВСЕКИ ЕДИН човек в клуба, взе китарите си и отиде да се подготви за концерта - все пак бе дошъл да участва на SeeMe6 директно от аерогарата, без да мине през хотела да остави багажа си. 

Силен, романтичен и истински музикален финал на, според всички с които успях да говоря - най-доброто издание на музикалната конференция SeeMe Sofia! 

Относно "тага" тази година - след последните три дни мога да кажа - Music Is... In The Air!

ПР & Комуникации
ПРОФОН

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: