Повече за ПРОФОН

Здравейте,

След като четете това, най-вероятно и Вие като нас обичате музиката и знаете, че тя е важна част от ежедневието на всеки един човек. Нещата които обичаме са безценни – точно такава е и музиката, която носи емоциите на своите създатели и създава още по-красиви емоции у слушателите. Емоциите също са безценни.

Като най-голямата организация на представители на музикалния бизнес в България, ПРОФОН цени стойността на музиката и се грижи за това тя постоянно да расте, като лицензира все повече и повече бизнес начинания, които искат да използват музика в работата си. По този начин музиката е навсякъде около нас – по любимото радио или телевизия, в кафето, където приемаме сутрешната си доза свежест, в магазините, любимия ни бар или ресторант, фризьорския салон, фитнеса, мола, супермаркета…

В този блог ще откриете най-интересните новини от музикалния бизнес и авторските права в музиката, световните тенденции в индустрията, дигиталното развитие на легалните услуги, и любопитните мнения, на които попадаме. Ще се постараем да предлагаме полезна информация, както и да представяме гледните точки на различни хора, занимаващи се с изкуство, така че бъдете наблизо! :)Е то и още малко информация за нас:

ПРОФОН е нестопанска организация, защитаваща и управляваща правата на музикалните продуценти и артистите-изпълнители, що се отнася до използването на тяхната музика (звукозаписи и видеоклипове) от страна на бизнеса – радиостанции и телевизии (ефирни, кабелни и онлайн), хотели, ресторанти, барове, магазини, молове, супермаркети и др. публични места, кабелни, сателитни оператори и др.

Всяка бизнес дейност, която използва или излъчва музика по време на работата си трябва да се лицензира – да получи разрешение за използването на тази музика от носителите на правата й – продуценти, музиканти, изпълнители (често в разговорния език това се нарича „да уреди правата” на музиката).

Искането на разрешение или уреждането на права с всеки отделен изпълнител/продуцент е много трудно, за това лицензирането на всякъде по света в последните 100 години става чрез организации като ПРОФОН. Между другото в броя на българското издание на сп. Rolling Stone от декември 2010 г. има интересен материал по темата – озаглавен е „В Дебрите на авторското право”.

ПРОФОН лицензира използването на най-големия музикален каталог в България и представлява каталозите на над 20 000 звукозаписни компании (лейбъли) от цял свят.

За още повече информация – чекнете нашия сайт.

За контакти, моля използвайте този мейл

Може също да харесате: