четвъртък, 29 септември 2011 г.

Българска банда може да свири на фестивала Glastonbury 2013!

Да, понякога мечтите се сбъдват! Човекът, който отговаря за селекцията на бандите за може би най-добрия музикален фестивал на планетата – Glastonbury, ще бъде в София само след седмица, за да участва на най-голямата музикална конференция в региона - SeeMe 6 (8-10 октомври, Studio 5 & Sofia Live Club).

Той се казва Мартин Елбърн (интервю с него тук) и грубо казано отговаря за това кой ще свири и пее на фестивала Glastonburry (тази година например топ имената на ивента бяха U2, Coldplay и Beyonce). Сега, SeeMe и MusicSpace ще направят всичко възможно поне една БГ банда или изпълнител да участва на следващото издание на музикалното събитие, което стартира на 26 юни 2013 г. (през 2012 г. фестивалът няма да се проведе, заради олимпиадата в Лондон, а според Гардиън – защото полицията и химическите тоалетни няма да стигнат за две толкова мащабни мероприятия, провеждащи се по едно време!). 

Music Space и SeeMe ще подготвят специална компилация от български парчета, която Мартин Елбърн ще слуша внимателно и ще реши, дали да покани някой роден музикант на една сцена пред десетки хиляди фенове и с почти всички най-големи имена на световната музика.

Най-хубавото в случая е, че всяка група или изпълнител може да участва в тази компилация – единственото условие е да има музикантски профил в MusicSpace, да реши кое е най-доброто му парче и да изпрати имейл.

Ето и подробности:

Какво е необходимо, за да достигне вашата музика до организаторите на Glastonbury?
1. Да имате музикантски профил в Music Space (www.musicspace.bg) или да се регистрирате, ако нямате такъв.
2. Да имате поне една качена песен в профила.
3. Да изпратите имейл с тема (subject) “Glastonbury” на имейл адрес info@musicspace.bg до 10:00 часа на 07.10.2011 г. (петък). Имейлът трябва да съдържа линк към една песен (по избор) в профила на групата/изпълнителя в Music Space (www.musicspace.bg).

Освен много полезна информация за тенденциите в съвременния музикален бизнес и мнението на най-големите имена в индустрията в момента, конференцията SeeMe по традиция става и повод за много международни артистични запознанства, от които стартираха много интересни колаборации и партньорства.

Така например се роди проектът  Truly на Мария Илиева и Кийт Томпсън, който завладя класациитe за дълго време. 

Миналата година пък рок бандата ТРОЛИТЕ подписа договор за разпространение с лейбъла Attack Media Group, след като по време на SeeMe се запознаха с продуцента и мениджър Марк Бери. С успешното посредничество на "Attack Media Group"(AMG) ТРОЛИТЕ подписаха договор с MTV за правото на ползване на петте парчета от албума им "Drummers in the Sky". Музиката на БГ бандата ще звучи в продукции, създадени от медията. Марк Бери също така осиги и договор за дигитална дистрибуция с Interscope/Universal Music Group, а албумът на българската група се представя на всички най-големи музикални конференции по целия свят.

Кандидатствайте тук: MusicSpace

Повече за SeeMe: SeeMe Sofia

Фейсбук: Seeme Official Facebook


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: