вторник, 8 февруари 2011 г.

9 факта за това как ни влияе музиката в любимото заведение


71 % от хората се чувстват по-романтично в заведения с хубава музика - малко интересни факти за значението на музиката в ресторанти и кафенета

Замисляли сте се колко е важна музиката за избора ви на заведенията, в които се храните, срещате с приятели, влюбвате или отбелязвате семеен празник?

Е, британските организации PPL и PRS са накарали други хора да се замислят, вместо вас и са обобщили резултатите в интересно проучване, което определя голямото значение на музиката за заведенията за хранене и кафетата.

Ето и някои от отговорите, които биха били полезни от чисто бизнес и маркетинг гледна точка за ресторантьорите и собствениците на заведения:


67 % от хората споделят, че добрата музика в един ресторант би ги накарала да го посетят отново

64 % от хората казват, че добрата музика за фон ги кара да прекарат повече време в едно заведение

56 % от хората признават, че препоръчват на приятели и роднини ресторанти и кафета, заради музиката, която се пуска в тях

А как музиката влияе върху т.нар. „потребителско поведение” на клиентите в заведенията?

78 % от хората казват, че добрата фонова музика в ресторанта им помага да се отпуснат и ги разтоварва (маркетинг гурутата биха коментирали, че това означава повишено харчене)

на 74 % от клиентите добрата фонова музика им помага да се насладят на обяда/вечерята си (тук очакваме коментар от психолозите)

Ето я и черешката за всички, които търсят дълготрайна връзка или просто повод да бъдат влюбени:

71 % чистосърдечно споделят, че се чувстват по-романтично, когато слушат хубава фонова музика в заведението! :)

Не искаме да ви разваляме романтичното настроение, но ето какво се случва на другия полюс. Представете си, че в едно заведение няма музика:

39 % от хората казват, че ще посещават даден ресторант много по-рядко, ако той спре да пуска музика,

а други

41 % директно предпочитат да сменят заведението, дори и то да им е любимо и с перфектна кухня, ако в него не звучи музика!

И не на последно място:

100 % от музиката, която звучи в ресторантите и кафетата трябва да бъде лицензирана, за да може създателите й също да се чувстват романтично и да създават все повече и по-хубави песни! :)

ПРОФОН е българската организация, която лицензира изпълнението на музика на публични места – за повече информация как, къде и колко вижте тук, а за да изразите „любовта си” към създателите на хубавата музика, посещавайте само заведенията, които имат ето такъв стикер:



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: