събота, 18 септември 2010 г.

SeeMe Live - Ден 3, дискусия 2: Музика и реклама. Музика и филми.

16:00 Стартирата втората дискусия за деня: Музика и реклама. Музика и филми.

"Най-посещавания БГ филм преди Мисия Лондон беше Дзифт - 35 000 зрители. С Мисия Лондон и промоцията, в която голяма роля играеше музиката стигнахме близо 400 000 зрители"

"Песента на Blur, която използвахме за трейлъра ни помогна много да грабнем вниманието на зрителите"

"За да използваш музика на "А Класа" изпълнители, трябва първо те да харесат идеята на филма, след това да успееш да откликнеш на финансовите им изисквания"

Е. Ботева: "Все повече реклами и брандове се обръщат към музиката, за да привлекат вниманието на потенциалните си клиенти"

"Всеки един изпълнител или продуцент от всяко парче трябва да се съгласи тази песен да бъде използвана в реклама или филм"

Е.Ботева: "За щастие пазарът у нас, свързан с използването на музика в реклами вече е доста по-интелигентен и професионален"

Е.Ботева: "Опитваме се все по-активно да вкараме българска музика и артисти във филми и реклами"

Е.Ботева: "С участиети на БГ музика в БГ филми също се промотира тази музика по света, тъй като тези филми участват в международни фестивали"


Албумът на Остава е саундтрак на новия БГ филм "Лов на Дребни хищници", а новият клип на бандата включва кадри от филма.

Колко струва използването на парче в реклами или филми е изцяло въпрос на преговори, пазарни данни и опит.

Ако група или изпълнител желае да разбере в подробности как да предложи музиката си за филми и реклами, може да потърси Е. Ботева и Анелия Александрова в офиса на "Вирджиния рекърдс".

Алекс Тодоров: "Съветвам хората, правещи БГ филми да използват БГ музиканти, които да пишат музика специално за съответния филм"

А. Тодоров: "Мечтата на всяка група в Америка в момента е да влезе във филм", има много сайтове за това, един е Taxi

Reb Bull Music Academy представлява "конкурс" с международен мащаб, след който остават няколко човека, които се озовават в някоя екзотична дестинация по света и срещат най-големите професионалисти в музиката.

Хората, които участват в подобни проекти след това подсъзнателно стават "посланици" на марката-спонсор в своята страна, в своята среда

Край на предпоследната дискусия от SeeMe 2010, след 30 мин. световни експерти ще слушат обсъждат нова БГ музика!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: