четвъртък, 6 октомври 2011 г.

Всеки артист и продуцент ще може да се консултира с екип на ПРОФОН по време на конференцията SeeMe 6!

        

Всеки музикант или продуцент, чиято музика е била използвана в радио- и ТВ ефира у нас ще може да провери дали има разпределени възнаграждения от организацията ПРОФОН по време на музикалната конференция SeeMe 6, която ще се проведе между 8 и 10 октомври 2011 г. в Sofia Live Club и Studio 5 в София.

Творците ще могат да получат и консултация относно начина на управление на правата на артистите-изпълнители и музикални продуценти у нас, като екип на ПРОФОН ще бъде на тяхно разположение в почивките между панелите на основната сесия на най-голямата музикална конференция в Югоизточна Европа – SeeMe 6. Събитието ще се проведе между 8 и 10 октомври, като в събота и понеделник консултациите ще могат да се провеждат в Sofia Live Club, а в неделя – в Studio 5. 



Тази година конферентната програма на SeeMe 6 е още по-богата, като „сериозните” бизнес панели, на които ще гостуват топ мениджърите на световния музикален бизнес са разнообразени с майсторски класове по композиране, вокално пеене, продуциране и китара.

Новите измерения на музикалния бизнес, издателските перспективи, големите фестивали и онлайн маркетингът в бранша ще бъдат представени от едни от най-големите световни имена в своята сфера, сред които вицепрезидентите на компаниите EMI, EMI Publishing, The Orchard, мениджъри от Sony Music, фестивала Glastonbury, Media UK, Spirit of Burgas, International Radio Festival, Thema 1, Vacuum Songwriting, онлайн маркетинг гуруто на Lady Gaga и др.

Всички български изпълнители и групи ще могат да чуят коментарите на експертите върху техните парчета и в двете специални слушателски сесии, които ще се проведат в края на конферентните дни в събота и понеделник. Някой от тях има шанс да бъде поканен да участва в най-добрия музикален фестивал на планетата – Glastonbury.

Трите дни на конференцията ще бъдат съпътствани и от богата програма от концерти на живо и клубни партита.
Всичко за SeeMe6 на: http://seeme-sofia.com/   
За Seeme:

След старта си през май 2006 South-East European Music Event (SeeMe) се превърна в основно събитие в региона както за професионалисти от индустрията, така и за музикални фенове. Отчасти фестивал, отчасти конференция, отчасти място за срещи и контакти (SeeMe) South-East European Music Event събира на едно място музикални и бизнес лидери, които са винаги стъпка напред в непрестанно променящия се музикален пазар. SeeMe успя да се превърне в сериозно международно събитие с ярък и разнообразен спектър от дейности. SeeMe дава възможност на изгряващи таланти да предоставят своята музика и проекти в рамките на клубната парти програма. За последните 5 години SeeMe събра заедно повече от 2000 специалисти, които посетиха конференцията, фестивала, наградите и други SeeMe събития. Повече от 150 световно признати говорители в над 120 сесии и панелни дискусии обмениха знания, know-how и визия за бъдещето на музикалния бизнес, продуценството, продажбите, правата и много други горещи теми
,свързани с музикалния свят.

За ПРОФОН:


ПРОФОН генерира приходи за артистите-изпълнители и музикални продуценти като лицензира използването на тяхната музика от различни бизнес начинания – радио-и ТВ оператори, интернет медии, заведения, хотели, магазини, ресторанти и др. През 2010 г. и 2011 г. ПРОФОН разпредели 9 млн. лв. за близо 50 000 български и световни музиканти и звукозаписни компании. В момента продължава и кампанията по изплащане на възнаграждения за всеки артист-изпълнител или музикален продуцент, чиято музика е била използвана в ефира на медиите и съответно отчетена, независимо дали е член на ПРОФОН или не.
Повече информация за последното разпределение, приключило през септември 2011 г. тук: http://prophon.org/bg/news/latest/1/53

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: