събота, 8 октомври 2011 г.

SeeMe 6 започва! Ден 1/Дискусия 1: Новите измерения на музикалната индустрия с Криспин Евънс и Скот Коен


Можеш да следиш всичко, което се случва онлайн:
С най-новите измерения на индустрията ще ни запознаят Криспин Евънс - бивш изпълнителен директор в редица музикални издателства включително EMI Music Publishing, PolyGram Music Publishing и Universal Music Publishing, настоящ собственик на Cote Basque и Скот Коен, Великобритания, Founder and Vice President The Orchard

13:52 Скот Коен:  Това, което се е променило в България за последната година е фактът, че от миналата седмица вече имате iTunes тук!

13:55 СК - 77 % е спаднал броят на новите изпълнители, които пробиват на музикалната сцена от 2003 г. до сега. Музикалният бизнес в последните години се срути - продажбите на албуми в САЩ в момента са на нивата на продажбите от 1973 г.

14:00 СК - всички мислеха, че iTunes ще спаси музикалната индустрия, след това мислеха, че рингтоновете ще го направят - всички те грешаха.

14:02  СК - след старта на iTunes обаче се вдигнаха драстично продажбите на сингли. Когато съберем албумите и синглите, виждаме, че в момента хората искат и плащат много повече за музика, но начинът на това как ние правим музикалния бизнес се е променил.

14:05 СК - това, което вече правим е да продаваме на всеки това, което поиска - някой ще купи, сингъл, друг цял албум, друг специален албум (например подписан постер). 

14:07 СК - например предлагахме пакет, единствено за 100 човека на цена 100 долара и всички, които го купиха бяха много доволни казаха на всички свои познати.  

14:10 - СК - според ново проучване, 90 % от приходите от продажба на музика идват от около 40 % от хората, които купуват музика. Днес е важно да им предлагаме това, което те желаят. 

14:15 - Криспин Евънс - Преди 10 години, Beatles пуснаха албум "#1's" с всички свои хитове, достигнали номер 1 в класациите. Музиката минава от творците, през певците и артистите, през музикалните компании и през дистрибуторите, за да стигне до хората - потребители, клиенти, фенове, независимо как ги наричаме.

14:20 Криспин Евънс: Според мен бъдещето на музиката е в иновативните компании, като Orchard, които намират нови начини да предлагат на хората музиката, която желаят по начина, по който я желаят.
Голямото разнообразие от начини, по който днес намираме музиката и достигаме до нея и начини, по които музикантите и компаниите я предлагат е наистина впечатляващ.  

14:30 Скот Коен: facebook, twitter, apps, iPhone - всички тези неща ги нямаше преди 5 г., а сега са важна част от нашия бизнес и ако трябва да съм честен, никой не знае какво да очаква от музикалния бизнес в следващите години, толкова бързо се променя той!

14:34 Криспин Евънс - относно технологиите и "пеещите" перални машини: Аз съм абсолютно ОК с всяка технология или уред, който "пее" музика, стига да мога да я лицензирам!

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: