събота, 18 септември 2010 г.

Най-големите бисери от втория ден на SeeMe!


След втория много интересен ден на най-големия музикален фестивал в Югоизточна Европа – SeeMe 5 отново е време да изберем ТОП 3 на най-силните изказвания на участниците в събитието. Трябва да призная, че Барбара Тъкър каза нещо, което съвсем спокойно може да се превърне в слоган на следващото издание SeeMe 6 и то е: „Your network determines your net worth”. Да, едва ли тя го е измислила, но звучи точно в духа на събитията от конференцията.


Време е обаче за топ 3 на лафчетата на втория ден на Seeme 5, които въпреки отсъствието на Мишо Шамара не са никак слаби!

Боян Бошкович: "Милошевич вкара поп-фолка в мейнстрийма и върху него изгради турбофолка!!!"

Ситуацията в Сърбия относно масовия вкус явно не е много по-различна от тази в България, само че те си имат Exit. Ние пък си имаме Spirit Of Burgas, ще каже някой – е, не е същото. Най-силната реплика на деня принадлежи на един от основателите на фестивала Exit, който дори сподели, че една от причините за самото събитие е „да промотираме нещо различно от сръбския фолк”... Е, успели са!

Барбара Тъкър: "Когато дойдох на тази музикална конференция и видях, че съм единствената "черна" жена си казах - "Какво по дяволите правя тук"?

Да, звучи леко WTF?!, но е важно да се спомене в какъв контекст попаднаха тези думи. Барбара искаше да каже и всъщност многократно го направи, че през 2010 г. музиката като изкуство е напълно глобална и не е нормално на музикална конференция да има само една черна жена (имайки предвид важното им присъствие в съвременна музика). Все пак, тя призна, че това е било само първоначалното й впечатление и вече се чувства ОК. :)

Шайн Шапиро: Името на група няма голямо значение. В Канада престижна награда беше спечелена от групата Fucked Up. Друга популярна банда се казва Holy Fuck.


Да, на конференцията SeeMe наистина се говори за всички и по много! Този цитат е от втората дискусия от втория ден и е отговор на Шайн Шапиро към Георги Енчев (от Румънеца и Енчев), който съобщи на присъстващите, че с цел по-успешна международна кариера са решили вече официално да се наричат R&E. След което помоли лекторите да коментират дали според тях това е добър ход.

1 коментар:

Може също да харесате: