петък, 17 септември 2010 г.

SeeMe Live - Ден 2, дискусия 2: КАК ДА СТАНА СУПЕРЗВЕЗДА!

В 16:30 започваме с може би най-интересната дискусия, на тема: "Как се става супер звезда? Предизвикателствата при превръщането на изпълнител в звезда!" С участието на Стивън Бъд (UK), Дан Попи (Румъния), Араш Ширази (Bullit Bookings).

Започваме: Имаме прецендент: Стивън Бъд, Дан Попи, Араш Ширази, Раян Зауцман, Беле Лидел, Шайн Шапиро - нито един българин на сцената :)

Пеле Лидел: През 1988 подписах с двама неизвестни композитори, а през 2004 г. те написаха Toxic на Бритни Спиърс.

На сцената има кутия, на която всеки може да остави своя музика (на CD), а утре специалистите ще коментират тези песни!!!

Имаме ситуация: Араш Ширази: важен е екипът, не само изпълнителят или композиторът, Пеле Лидел го опонира: "В света в който аз живея, най-важна е музиката"!

Шейн Шапиро: "Nickelback свириха по полупразни барове в затънтени места в Канада, преди да успеят да изкарат хит".


Дан Попи разказва историята на румъснкия хит Disco Romancing: В началото никой не искаше да пуска това парче в Румъния. Намерихме нов продуцент, който промени саунда, инвестирахме малко пари в по-хубав клип и в крайна сметка... песента стана #1 в Румъния

С. Бъд: България сега се нуждае от една личност, която да разчупи правилата, да има увереността, че може да стане звезда и наистина да успее

А. Ширази: Трябва да работиш усилено и да работиш заедно с други изпълнители, обединени, за да пробиеш, ако си изпълнител от малка страна

Стивън Бъд: "За да станеш експерт в нещо отнема 10 000 часа постоянна работа"

Преминахме набързо и без подробна информация през темата за радио промоцията, сега говорим за музикалните реалити формати като "Мюзик Айдъл".

Пеле Лидел: "В подобни формати виждаме страхотни певци, но не и чак толкова страхотни артисти. Успяшният изпълнител трябва да има много повече от глас".

Г. Енчев: "Направихме първата БГ гърлс банда, бой банда и хаус дуо. Сега, 3-4 години по-късно никой един от тези проекти не е жив".

Стивън Бъд: "След като в България имате проблеми с финансирането на музикалните си проекти, значи трябва да смените модела, по който изкарвате пари от музиката си".

Следи ни на живо и в Туитър: http://twitter.com/prophon и Facebook: http://www.facebook.com/PROPHON


Шайн Шапиро: Името на група няма голямо значение. В Канада престижна награда беше спечелена от групата Fucked Up. Друга популярна група се казва Holy Fuck.

А. Ширази: БГ изпълнителите трябва да сте обединени, постоянно да обменяте идеи, да работите заедно, не само да се конкурирате.

Барбара Тъкър: "YOUR NETWORK, DETERMINES YOUR NET WORTH"

Б. Тъкър: "Ако не можете да "пробиете" дълго време, пробвайте колаборации с нови имена, дори чужди диджеи, ремиксатори. Музиката е глобална!

Б.Тъкър: "Когато дойдох на тази музикална конференция и видях, че съм единствената "черна" жена си казах - "Какво по дяволите правя тук"?

Ш. Шапиро: "Като ваш роден град, София е мястото, където трябва да правите парите, които губите навсякъде другаде"

С. Бъд: "Дори да сте спечелили 10 долара - от билети от концерт, тениска на вашата група или диск, това е добре - получавате пари от своята музика. Това също е важна част от музикалната индустрия - малки суми към безброй музиканти навсякъде по света".

Ш. Шапиро: "Търсенето в Интернет е безплатно. Ако харесвате фестивал, потърсете информация и се свържете с теях - важното е да опиташ!"

С. Бъд: "В Англия има 300 добри мениджъри и сигурно 50 000 банди. Затова не може всяка група да има добър мениджър - част от работата трябва да се свърши от групата. Трябва да прекарвате 6 часа за да правите музика, 6 да промотирате музиката си в интернет и останалото време - каквото искате".

С. Бъд: " За да ви забележат извън БГ, направете музика, която има вкуса"на вашата страна - няма смисъл да продаваш US музика на американци.

П. Лидел: "В момента хора от Германия отиват в Румъния, за да търсят съвети и ноу-хау как да правят подобна музика"

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Може също да харесате: